Invoering OV-chipkaart is 2 jarenplan

De invoering van de OV-chipkaart duurt al 2 jaar en gaat nog is 2 jaar duren. De poortjes zullen namelijk pas in 2016 allemaal gesloten zijn, waarna de invoering van de OV-chipkaart helemaal voltooid is. Volgens een woordvoerder heeft het zolang geduurd, omdat er met verschillende partijen afspraken moesten worden gemaakt en reizigers aan het nieuwe vervoersbewijs moesten wennen. De OV-chipkaart moest namelijk door alle vervoerders worden geaccepteerd en daarvoor moesten er goede en heldere afspraken worden gemaakt. Voor reizigers was het belangrijk dat de invoering niet te snel ging, zodat men eraan kon wennen en er een draagvlak ontstond voor het nieuwe vervoersbewijs.

Alle vervoerders hebben de gemaakte afspraken rondom de OV-chipkaart geaccepteerd.

Niet alleen ouderen hebben problemen met de chipkaart

Sinds juni 2014 zijn ruim 50.000 reizigers overgestapt op de OV-chipkaart. Dit is een enorme groei in het aantal gebruikers, maar de NS verwacht dat er in de komende maanden nog veel meer gebruikers bij komen. Niet alleen ouderen blijken problemen te hebben met de OV-chipkaart. Volgens een woordvoerder van de NS is er onder de ouderen veel verwarring ontstaan, maar is het aantal niet groter dan bij andere leeftijdsgroepen.

Om alle verwarde reizigers te helpen zet de NS honderden medewerkers in. Ze zullen reizigers op stations en bij automaten op weg helpen om de overlast te verminderen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *