Eerste OV-poortjes in Augustus dicht

Het plan om de poortjes volledig te sluiten duurt ongeveer 2 jaar, zodat reizigers eraan kunnen wennen en het aantal problemen geminimaliseerd wordt. De eerste poortjes gaan in augustus dicht, waarna een hoop andere zullen volgen. De eerste stations waarop de poortjes dicht zullen gaan zijn Almere Centrum, Rotterdam Alexander, Woerden en Enschede. Daarna zullen het komende jaar 22 andere stations volgen. In 2015 en 2016 zullen bij elkaar op 54 stations de poorten worden gesloten, waarna de NS op 82 stations alles definitief heeft gesloten.

In totaal zijn er 400 treinstations in Nederland, maar op de overige stations komen geen OV-poortjes. Dit omdat ruim 90% van de reizigers gebruik maakt van de 82 hoofdstations en de kosten voor poortjes op de kleinere stations te hoog zijn.

OV-chipkaart om de OV-poortjes te openen

Iedereen moet geloven aan het nieuwe vervoersbewijs

Het nieuwe vervoersbewijs is vanaf 9 juli 2014 een feit. Iedereen zal gebruik moeten maken van de OV-chipkaart, omdat het papieren treinkaartje niet meer zal worden geaccepteerd. Incidentele reizigers kunnen nog wel een papieren OV-chipkaart kopen bij de automaten, maar betalen hiervoor een toeslag van € 1,-. Het is dus verstandiger om een OV-chipkaart aan te vragen, want op de lange duur zult u hier aanzienlijk op besparen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *