Auto ongeluk bij spoorwegovergang Oisterwijk

Afgelopen week is een 80-jarige bestuurder de spoorwegovergang bij Oisterwijk opgereden, terwijl de slagbomen naar beneden waren. Het kwam hierbij tot een aanvaring met de trein die net was vertrokken op Station Oisterwijk. De trein reed met lage snelheid, waardoor de auto van de man er uiteindelijk afkwam met enkele deuken. De bestuurder zelf is met de schrik vrij gekomen en heeft verder geen verwondingen overgehouden aan het ongeluk.

Ooggetuige verklaarde dat de man langs de stilstaande auto’s reed en het rode sein negeerde. Volgens een woordvoerder van de politie heeft de bestuurder verklaard dat hij in de veronderstelling was dat er werkzaamheden werden verricht aan de weg, waardoor hij om de auto’s heen moest. Het rode sein had hij niet gezien, waardoor het tot een ongeluk moest komen.

Ongeluk op de spoorwegovergang bij Oisterwijk is niet de eerste keer.

Spoorwegovergang bij Oisterwijk staat ter discussie

De spoorwegovergang in Oisterwijk staat al langer ter discussie, omdat het niet de eerste keer is dat er ongelukken gebeuren. De gemeente en de NS willen de overgang liever kwijt, maar veel inwoners zijn er juist blij mee en zien het als een belangrijke doorgang naar het centrum en omliggende wijken. Wellicht dat een brug of tunnel de juiste oplossing is, maar dit zal voor overlast zorgen in de overbruggingsperiode.

Het rijbewijs van de 80-jarige bestuurder is afgenomen en opgestuurd naar het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR), zodat zij opnieuw kunnen bepalen of de man vaardig genoeg is om een voertuig te besturen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *