5 treinbestemmingen in België

Treinreizen naar zijn een uitstekende manier om het prachtige België te verkennen. Het land heeft een uitgebreid spoorwegennetwerk dat de grote steden en kleinere dorpen met elkaar verbindt. Vanuit Nederland zijn er dagelijks meerdere verbindingen met België, waaronder de InterCity Brussel en de Thalys die je rechtstreekse naar diverse bestemmingen brengen.

De trein is een duurzame manier van reizen, omdat er minder CO2-uitstoot is dan bijvoorbeeld bij gebruik van een auto. Daarbij is het een zeer aangename en comfortabele manier van reizen die helemaal niet duur hoeft te zijn. Zo zijn treinkaartjes naar diverse treinbestemmingen in België al verkrijgbaar vanaf 9 euro (vanaf Breda) en 20 euro (vanaf Amsterdam).

Met meer dan 30 verbindingen per dag is er altijd wel een trein die op het gewenste moment vertrekt. Wil je er een compleet weekendje weg van maken? Boek dan een hotel dichtbij het station, zodat je na aankomst snel kan inchecken en beginnen met de citytrip.

Trein naar Belgie

Goedkope treinkaartjes naar België

Om een goedkoop treinkaartje naar België te bemachtigen dien je tot 7 dagen voor vertrek te boeken. Op doordeweekse reisdagen zijn kaartjes voordeliger als op vrijdag, zaterdag en zondag. Wil je een voordelig weekendje weg? Kijk dan eens naar Donderdag t/m Zaterdag of Zaterdag t/m Maandag.

Hieronder een overzicht van 5 mooie treinbestemmingen in België die je zeker een keer gezien moet hebben!

Antwerpen: grootste stad in Vlaamse regio

Trein naar Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad in de Vlaamse regio van België en een belangrijke havenstad aan de Schelde rivier. De stad is bekend om haar rijke geschiedenis, cultuur, mode, diamanten en gastronomie.

Geschiedenis: De rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Het was een belangrijke handelsstad en een centrum van kunst en cultuur tijdens de Renaissance en de Barokperiode. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad zwaar gebombardeerd, maar veel van de historische gebouwen zijn nog steeds bewaard gebleven.

Bezienswaardigheden: Deze bestemming kent vele bezienswaardigheden, zoals de Grote Markt met het stadhuis en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Andere hoogtepunten zijn het Rubenshuis, het Museum aan de Stroom (MAS), de Antwerpse Zoo en de gezellige winkelstraten zoals de Meir en de Nationalestraat.

Mode en Diamanten: De stad heeft een eigen modeacademie en talrijke designerwinkels en boetieks. Antwerpen is ook de belangrijkste diamantcentrum van Europa met talrijke diamantbedrijven en een diamantmuseum.

Gastronomie: In de binnenstad tref je een ruime keuze aan restaurants, van lokale specialiteiten tot internationale gerechten. De stad staat bekend om haar heerlijke chocolade en Belgisch bier, en heeft ook een eigen jenever (Antwerpse Handjes).

Brugge: historische stad

Trein naar Brugge

Brugge is een historische stad in het noordwesten van België, gelegen in de provincie West-Vlaanderen. Het staat bekend om haar charmante middeleeuwse architectuur, romantische grachten en culturele bezienswaardigheden.

Geschiedenis: Het was ooit een belangrijke handelsstad tijdens de middeleeuwen en Renaissance. Veel van de historische gebouwen en kanalen die nog steeds te zien zijn, dateren uit deze tijd. In de 19e eeuw raakte de stad in verval, maar later in de 20e eeuw werd het gerestaureerd en nu is het een populaire toeristische bestemming.

Bezienswaardigheden: De stad kent veel bezienswaardigheden die teruggaan tot de middeleeuwen, zoals de Grote Markt, de Onze-Lieve-Vrouwekerk en het Belfort. Andere hoogtepunten zijn het Begijnhof, het Groeningemuseum, het Memlingmuseum en de windmolens langs de Kruisvest.

Cultuur: Rijk aan cultuur, evenementen en festivals gedurende het hele jaar, zoals het jaarlijkse Brugge Zingt, het Brugge Internationaal Muziekfestival en het Middeleeuws Festival.

Gastronomie: Deze treinbestemmming staat bekend om haar chocolade, bier, wafels en Vlaamse frieten. Er zijn vele cafés en restaurants die lokale specialiteiten serveren, evenals internationale gerechten.

Brussel: hoofdstad van de Europese Unie

Trein naar Brussel

Brussel is de hoofdstad van België en de Europese Unie, gelegen in het centrale deel van het land. Het is een bruisende en multiculturele stad met een rijke geschiedenis, architectuur en gastronomie.

Geschiedenis: De stad kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Het was een belangrijke handelsstad tijdens de middeleeuwen en Renaissance en werd later de hoofdstad van België. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de stad zwaar beschadigd, maar het werd later herbouwd en gerestaureerd.

Bezienswaardigheden: Bewonder diverse bezienswaardigheden, zoals de Grote Markt, het Atomium, het Koninklijk Paleis, de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal en de Manneken Pis. Andere hoogtepunten zijn het Museum voor Schone Kunsten, het Museum van de Stad Brussel en de verschillende parken en tuinen in de stad.

Cultuur: Beleef de bruisende culturele scene met talrijke theaters, concertzalen, musea en kunstgalerijen. Er zijn ook vele festivals en evenementen gedurende het hele jaar, zoals de Zinneke Parade, het Brussels Summer Festival en het Kerstmarkt.

Gastronomie: Deze treinbestemming is bekend om haar gastronomie, vooral voor de Belgische chocolade, wafels, frieten en bier. Er zijn vele cafés en restaurants die lokale specialiteiten serveren, evenals internationale gerechten.

Gent: belangrijke handelsstad

Trein naar Gent

Gent is een historische stad in het noordwesten van België, gelegen in de provincie Oost-Vlaanderen. Het staat bekend om zijn middeleeuwse architectuur, romantische grachten en culturele bezienswaardigheden.

Geschiedenis: Gent was ooit een belangrijke handelsstad tijdens de middeleeuwen en Renaissance. Veel van de historische gebouwen en kanalen die nog steeds te zien zijn, dateren uit deze tijd. In de 19e eeuw raakte de stad in verval, maar later in de 20e eeuw werd het gerestaureerd en nu is het een populaire toeristische bestemming.

Bezienswaardigheden: Bewonder de bezienswaardigheden die teruggaan tot de middeleeuwen, zoals het Gravensteen, de Sint-Baafskathedraal, de Sint-Niklaaskerk en de Belforttoren. Andere hoogtepunten zijn de Korenmarkt, de Graslei en de Vrijdagmarkt.

Cultuur: Bezoek de stad die rijk is aan cultuur en vele festivals en evenementen gedurende het hele jaar, zoals het jaarlijkse Gentse Feesten, het Film Fest Gent en de Gentse Winterfeesten.

Gastronomie: De treinbestemming staat bekend om haar lokale specialiteiten, zoals de Gentse neuzekes (snoepjes), Gentse waterzooi (visstoofpot) en Gruut bier. Er zijn vele cafés en restaurants die deze en andere lokale specialiteiten serveren, evenals internationale gerechten.

Luik: industrie, cultuur en architectuur

Trein naar Luik

Luik is een stad in het oosten van België, gelegen in de provincie Luik. Het is de derde grootste stad van het land en staat bekend om zijn industrie, cultuur en architectuur.

Geschiedenis: Met een lange geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Het was een belangrijk centrum van handel en industrie in de middeleeuwen en Renaissance, en later speelde het een belangrijke rol in de industriële revolutie. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad zwaar gebombardeerd, maar het werd later herbouwd en gerestaureerd.

Bezienswaardigheden: De stad kent veel bezienswaardigheden, zoals het Prinsbisschoppelijk Paleis, de Sint-Pauluskathedraal, de Sint-Lambertuskerk en het Museum Grand Curtius. Andere hoogtepunten zijn het Place Saint-Lambert, de Montagne de Bueren en de Citadel van Luik.

Cultuur: Beleef de rijke cultuur. Verder is Luik de thuisbasis van vele festivals en evenementen, zoals het Luikse Carnaval, de Luikse Markt en het Les Ardentes muziekfestival. Daarnaast heeft de stad een bruisend nachtleven en zijn er vele theaters, concertzalen en kunstgalerijen.

Gastronomie: Deze treinbestemming staat bekend om haar lokale specialiteiten, zoals Luikse wafels, Luikse balletjes (gehaktballetjes in saus) en Luikse siroop. Er zijn vele cafés en restaurants die deze en andere lokale specialiteiten serveren, evenals internationale gerechten.

Mechelen: middeleeuwse stad

Trein naar Mechelen

Mechelen is een middeleeuwse stad in het noorden van België, gelegen in de provincie Antwerpen. Het is een kleine stad met een rijke geschiedenis en staat bekend om zijn historische architectuur, brouwerijen en kunstscène.

Geschiedenis: Mechelen was ooit de hoofdstad van de Nederlanden en een belangrijke handelsstad in de middeleeuwen en Renaissance. Veel van de historische gebouwen en straten die nog steeds te zien zijn, dateren uit deze tijd. In de 20e eeuw raakte de stad in verval, maar later werd het gerestaureerd en nu is het een populaire toeristische bestemming.

Bezienswaardigheden: Bewonder de vele bezienswaardigheden die teruggaan tot de middeleeuwen, zoals de Sint-Romboutskathedraal, de Grote Markt, het Stadhuis en het Paleis van Margareta van Oostenrijk. Andere hoogtepunten zijn de Vismarkt, de Bruul en de Dijlepaden.

Cultuur: Bezoek de stad voor een rijke cultuur. Daarbij is Mechelen de thuisbasis van diverse festivals en evenementen, zoals het Maanrock muziekfestival en het Hanswijkcavalcade. Daarnaast heeft de stad een bruisende kunstscene met veel galerijen en musea, zoals het Museum Hof van Busleyden.

Gastronomie: Deze treinbestemming staat bekend om zijn brouwerijen en speciaalbieren, zoals Gouden Carolus en Maneblusser. Er zijn vele cafés en restaurants die deze en andere lokale specialiteiten serveren, evenals internationale gerechten.

Natuurlijk reis je comfortabel en duurzaam per trein naar België. Goedkope treintickets boek je eenvoudig online via onze website.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *