5 Mooie wandelroutes in Zwitserland

Binnenkort een wandeling maken in één van de mooiste gebieden ter wereld? Ontdek dan de 5 mooiste wandelroutes in Zwitserland. Het land is rijk aan duizenden wandelpaden voor zowel de beginnende als gevorderde wandelaar.

Voor een complete vakantie of wandeling reis je per trein naar Zwitserland. Hiervoor kan je kiezen uit de ICE International of ÖBB Nightjet nachttrein voor de treinreis. De nachttrein rijdt rechtstreeks en voor een traject per ICE International dien je minimaal één keer over te stappen.

Alvast jouw reis plannen? Maak gebruik van de boekingsmodule en voer jouw woonplaats in, zodat de boekingstool de meest logische route, trein en prijs berekend voor jouw situatie.

Treinreizen naar Zwitserland

Mooie wandelroutes in Zwitserland

Er zijn veel mooie wandelroutes in Zwitserland! Hier zijn een paar suggesties:

  1. De wandeling naar de Aletsch-gletsjer: Dit is een prachtige wandeling in het Aletsch-gebied, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De wandeling biedt een spectaculair uitzicht op de gletsjer en de omliggende bergen.
  2. De wandeling naar de Matterhorn: De Matterhorn is een van de bekendste bergen van Zwitserland, en de wandeling naar de top is een onvergetelijke ervaring. De route begint in het dorpje Zermatt en biedt prachtige uitzichten op de berg.
  3. De wandeling naar de Triftbrug: De Triftbrug is een hangbrug die hoog boven de Triftgletsjer hangt. De wandeling naar de brug is uitdagend maar de moeite waard, want het uitzicht op de gletsjer is adembenemend.
  4. De wandeling naar de Grindelwald-gletsjer: De Grindelwald-gletsjer is een van de grootste gletsjers in de Alpen en is een indrukwekkend gezicht. De wandeling naar de gletsjer is relatief gemakkelijk en biedt een fantastisch uitzicht op de omliggende bergen.
  5. De wandeling naar de Oeschinensee: De Oeschinensee is een prachtig bergmeer in de buurt van Kandersteg. De wandeling naar het meer is niet al te moeilijk en biedt een spectaculair uitzicht op het meer en de omliggende bergen.

Dit zijn slechts enkele van de vele prachtige wandelroutes in Zwitserland. Het land heeft een overvloed aan mooie paden en routes, dus er is voor elk wat wils!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *