TGV

De TGV trein is al jaren een fenomeen en reist met 320 kilometer per uur over het Franse landschap. Om gebruik te maken van de TGV dient u per Thalys of IC Brussel naar Brussel Zuid te reizen, waarna u kunt overstappen voor het laatste gedeelte van uw reis. De treinen van TGV beschikken over comfortabele zitplaatsen, catering en een minimale reistijd aan te bieden tegen lage tarieven. Zo reist u al voor € 49 per TGV vanaf Amsterdam Centraal naar Bordeaux met een reistijd van 8 uur en 19 minuten.

U bespaart op tolwegen, brandstof en parkeerkosten. Daarbij hoeft u niet op de weg te letten, kunt u heerlijk ontspannen en rustig van het landschap genieten. Treintickets voor de TGV kunt u 3 maanden van tevoren boeken, bagage is inbegrepen en online betaalt u geen boekingskosten. De overstap naar een TGV trein kan in Brussel of Parijs worden gemaakt. Bekijk via de reisplanner de handigste route.

TGV Trajecten

TGV trajecten op de kaart

De treinen van TGV worden onderverdeeld in 5 trajecten door Frankrijk, waarmee een groot aantal Franse bestemmingen bereikbaar zijn met slechts 1 overstap. Hieronder hebben wij een overzicht van de 5 TGV trajecten opgesteld.

  • Lijn Parijs – West-Frankrijk (ri. Lille en Nantes)
  • Lijn Parijs – Zuidwest-Frankrijk (ri. Bordeaux en Toulouse)
  • Lijn Parijs – Oost-Frankrijk (ri. Dijon en Straatsburg)
  • Lijn Parijs – Zuidoost-Frankrijk (ri. Genève en Chambéry)
  • Lijn Brussel – Noord- en Zuidoost-Frankrijk (ri. Lyon, Disneyland en Marseille)

Bagage in TGV treinen

  • 1 stuk handbagage
  • 1 grote reistas/koffer
  • 1 paar ski’s/snowboard/tent

Treintickets boeken voor de TGV

Via onze website boekt u goedkope treintickets voor de TGV. TGV treintickets zijn altijd voorzien van een rijtuignummer, zitplaatsnummer en datum. Dit staat op de trein en plattegrond aangegeven, maar u kunt uiteraard ook het personeel vragen om hulp als u er niet uitkomt. Tickets voor de mooiste zonbestemmingen in Frankrijk zijn al verkrijgbaar vanaf € 49! Wees er echter snel bij (3/4 maanden van tevoren), zodat u profiteert van vroegboekkorting. De tarieven van TGV treinkaartjes zullen snel oplopen.

Vroegboeken = voordelig reizen

TGV Trein


Terug naar: Overzicht treinen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *