Veel rook in trein tussen Zaandam en Hoorn

Afgelopen week is een trein op het traject tussen Zaandam en Hoorn in brand gevlogen. Reizigers zagen rook uit de kast komen, waarop zij direct melding hebben gemaakt. Vervolgens werd de brandweer die voor een oefening toevallig in de buurt was gewaarschuwd, waarop zij direct acteerde. De brand was vrij snel onder controle, maar er bleef veel rook uit de trein komen. Reizigers moesten in de tussentijd achterin de trein wachten op vervangend busvervoer. Doordat het gebied moeilijk begaanbaar was kon er slechts één bus tegelijk doorheen.

Even later werd er een tweede melding van brand gemaakt in de tussenwand van de trein. Deze was waarschijnlijk ontstaan door de hitte in de kast. Aangezien de brandweer nog bezig was met blussen kon ook deze brand snel onder controle worden gebracht.

Brand in trein

Trein tussen Zaandam en Hoorn vat vlam.

Reizgers op traject tussen Zaandam en Hoorn vertraagd

Reizigers moesten rekening houden met vertragingen van ongeveer een kwartier, omdat de NS direct extra bussen had ingezet. De vertraging is hierdoor minimaal gebleven voor veel reizigers. De trein werd later weggesleept, waarna het treinverkeer weer op gang kwam. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet helemaal duidelijk, maar mogelijk gaat het om een defecte zekering of kortsluiting.

{mymaplocation id=354,356,95,93 width=100% height=400px zoom=11 type=google }