Veel overlast bij omwonende spoorlijn

Volgens een rapport van het RIVM hebben veel Nederlanders last van de gevolgen van treintrillingen. Het gaan om ongeveer 270 duizend inwoners die dichtbij het spoor wonen en klachten ondervinden als irritatie, boosheid, onbehagen en slapeloze nachten. Dit zou kunnen voortkomen uit de angst voor de gevolgen van trillingen op de woning, maar het zou ook direct gevolgen kunnen hebben die reeds nog niet zijn ontdekt.

Minister Mansveld

Minister Mansveld heeft daarom geopperd om een onderzoek te starten naar de gevolgen van treintrillingen op de menselijke gezondheid. Met het verhogen van de capaciteit van het spoornetwerk is dit een belangrijk onderzoek, omdat de effecten vroegtijdig moeten worden ontdekt. Aan spoorbeheerder ProRail heeft Mansveld gevraagd om de mogelijkheden voor demping te onderzoeken, zodat er ook naar eventuele tegenmaatregelen wordt gezocht.

Natuurlijk is er al langer bekend dat treinen overlast veroorzaken bij omwonende, maar het rapport van het RIVM was reden genoeg voor Mansveld om een onderzoek te starten.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *