Veel geweld in treinen afgelopen week

Afgelopen week zijn er weer veel incidenten geweest op het spoor. Zo heeft een 31-jarige inwoner van Assen 2 conducteurs bespuugd en gebeten, omdat hij te weinig saldo op zijn kaart had. Omstanders zijn de conducteurs vervolgens te hulp geschoten en hebben samen de verachte overmeesterd.

Geweld om OV

Ook in de trein van Utrecht naar Rotterdam was er geweld in de trein. Rond half 1 ’s nachts kreeg de politie melding van een knokpartij in de trein, waarop zij direct naar het treinstation van Gouda gingen. De 5 geweldplegers werden direct ingerekend door de politie. Het zou gaan om 5 jongens van 17 tot 21 jaar oud, maar er werd geen aangifte gedaan door de slachtoffers. Hierdoor moest de politie de jongens na enkele uren weer laten gaan.

Naast al dit geweld in de trein heeft er ook aanranding plaatsgevonden in de trein van Amsterdam naar Utrecht. Een vrouw werd hierbij betast door een nog onbekende verdachte. Hij ging naast haar zitten in de trein en vroeg om geld. Toen zij dit weigerde werd de man opdringerig en betaste haar. Een medereiziger schoot de vrouw te hulp en is met haar op een andere plek in de trein gaan zitten. Later heeft het tweetal aangifte gedaan bij de politie in Utrecht, maar de dader is momenteel nog niet gepakt.

Weet u meer van deze incidenten? Neem dan contact op met de plaatselijke politie!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *