Spoorviaduct bij Delft gaat dicht

Afgelopen week heeft de laatste trein op het bovengrondse spoor gereden in Delft. De spoorviaduct met 2 sporen wordt vervangen voor een spoortunnel met 4 sporen. Het bovengrondse treinnetwerk heeft in de afgelopen jaren voor veel ergernissen gezorgd onder de bewoners van Delft. Zo zou het spoorviaduct een doorn in het oog van veel inwoners zijn en was de geluidsoverlast van de treinen enorm. Met de nieuwe ondergrondse spoortunnel in Delft zouden alle problemen opgelost moeten zijn, maar helaas heeft het project veel meer gekost dan verwacht. Gemeente Delft is hierdoor flink in de problemen gekomen, doordat er een tekort was van 50 miljoen in 2014. Hierdoor moest er flink worden gesneden in het ambtelijk apparaat.

Spoorviaduct Delft

Feestelijk met emotie

Hoewel het spoorviaduct voor veel problemen heeft gezorgd in de stad ging het afscheid toch gepaard met emotie. Het spoor was na al die jaren toch onderdeel geworden van de stad en het was voor sommige aanwezige dan ook een emotioneel moment. Het afscheid van de laatste trein over het spoor werd begeleid door een fanfare en een afscheidsspeech.

Spoorbrug Delft

De komende week zal het oude spoor worden afgebroken en zullen reizigers tussen Schiedam en Den Haag Hollands Spoor gebruik moeten maken van vervangend busvervoer. Volgende week zal de spoortunnel opengaan en zullen Delftenaren en treinreizigers gebruik kunnen maken van het nieuwe spoor.

{mymaplocation id=143,145,393,72 width=100% height=400px zoom=11 type=google }