Tweetal ontvangt boete voor te laat instappen

Afgelopen week probeerde een tweetal de trein te halen op het station van Zaandam en dit is hun duur komen te staan. De trein stond nog te wachten toen zij het perron opkwamen, waarop zij besloten om een sprintje in te zetten. De conducteur had echter al gefloten voor vertrek en was ondertussen bezig met het sluiten van de deuren. Het tweetal wist voor het sluiten van de deuren de trein binnen te gaan, waarbij het hoekje van een papieren tasje bleef steken tussen de deur. De dienstdoende conducteur heeft het tweetal vervolgens aangesproken en ze een boete gegeven van € 230,- per persoon voor hinder van het Openbaar Vervoer.

Deuren van trein

Volgens een woordvoerder van de NS hebben de medewerkers juist gehandeld en is na het fluit signaal instappen gevaarlijk en storend. In dit geval heeft het geleid tot 1 minuut vertraging, maar de trein zou hierdoor later voor een rood sein kunnen komen te staan en de hele dienstregeling verstoren. Daarbij zijn er in het verleden verschillende ongelukken gebeurd met reizigers die te laat instappen, waardoor het beleid strenger is geworden en medewerkers deze dienen te handhaven.

Het tweetal is het echter niet eens met het besluit van de NS en zal een bezwaarschrift indienen die intern behandeld zal worden.

{mymaplocation id=95 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *