Dealers vaak aangehouden in trein

De federale politie in België zegt regelmatig deals in de trein aan te houden bij controles in de trein. Hierbij wordt gelet op het gedrag van reizigers, zoals weg kijken of schrik reacties bij het betreden van een treinstel. Dit zijn voor de federale politie in België vaak aanleidingen op een gesprek te starten, waarna wordt bepaald of men tot verder onderzoek overgaat. Door deze methode zijn in de afgelopen periode al een aantal dealers gepakt en de woordvoerder verwacht dat deze lijn nog wel even zal worden doorgezet door dealers. Via luchthavens is bijna onmogelijk geworden door de strenge controles, terwijl de spoorwegen bijna niet in de gaten worden gehouden. Door de open grenzen binnen Europa is er een gat in de markt ontstaan om drugs via het spoor te vervoeren.

Veiligheid rondom spoor

Zware drugs gevonden in trein

Er wordt niet alleen geprobeerd om softdrugs als Wiet en Hasj over de grens te vervoeren, maar ook worden er reizigers aangehouden met zwaardere drugs als Heroïne, Cocaïne en XTC. Zo zijn er voorbeelden te noemen van een reiziger met 1 kilogram cocaïne en een man met 8,5 kilogram heroïne.

Volgens de woordvoerder van de Belgische Federale Politie moeten er vaker controles worden gehouden, waardoor er angst ontstaat voor dealers en het aantal smokkelaars mogelijk zal afnemen.

{mymaplocation id=6,4 width=100% height=400px zoom=11 type=google }