Treinverkeer bij Venlo plat door lek in goederentrein

Afgelopen week is het treinverkeer bij Venlo stilgelegd, omdat een goederentrein een lading Ethanol (alcohol) zou lekken. De brandweer werd direct gealarmeerd om de situatie te controleren. De lokale autoriteiten hebben de omgeving vervolgens afgesloten, waarop de herstelwerkzaamheden konden beginnen. Energiebedrijf Enexis werd ingeschakeld om het lek te dichten, waarop het treinverkeer een aantal uur heeft stilgelegen. Ethanol is levensgevaarlijk, omdat de stof licht ontvlambaar is. Er is door het handelen van de hulpdiensten uiteindelijk niemand gewond geraakt en het treinverkeer kwam rond het begin van de middag weer op gang.

Vervoerders hebben extra busvervoer ingezet voor de reizigers.

Vervangend busvervoer om vertraging op te vangen

Door het incident hebben reizigers op de trajecten tussen Venlo en Tegelen en Venlo en Kaldenkirchen last gehad van ruim een uur vertraging. Wel hebben de vervoerders vervangend busvervoer ingezet om een groot deel van de reizigers op te vangen. Pas rond het eind van de ochtend kwam het treinverkeer weer op gang en rond het begin van de middag reden treinen weer volgens de normale dienstregeling.

Natuurlijk is het vervelend voor de reizigers op de betreffende trajecten, maar het is goed dat het treinverkeer is stilgelegd voor deze situatie aangezien het rampzalig had kunnen uitpakken.

{mymaplocation id=195,242 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *