Bommelding in trein bij Amsterdam

Afgelopen week kreeg een conducteur van een trein op Amsterdam Centraal een bommelding binnen van een alerte passagier. De passagier had een onbewaakte koffer opgemerkt, waarop hij direct het personeel van de NS alarmeerde. De conducteur heeft hierop het treinverkeer stilgelegd en via de omroep installatie laten weten dat iemand zijn koffer heeft achtergelaten. Helaas kwam niemand de koffer halen, waardoor de trein niet verder kon reizen.

Uiteindelijk wisten passagiers en het NS personeel de eigenaars alsnog te traceren. Het zou gaan om een groep chinezen die hun koffer waren vergeten. Omdat de conducteur in het Nederlands had omgeroepen hadden zij het bericht niet gehoord. Nadat de koffer weer terecht was bij zijn rechtmatige eigenaar kon de trein weer verder reizen en bleef de vertraging nihil.

Veiligheid in de trein

Veiligheid rondom het spoor staat voorop!

Vertraging bleef minimaal

Reizigers hadden op het moment niet door dat het wellicht om een bommelding ging, waardoor een groot aantal rustig bleef zitten. Een enkeling stapten uit de trein om te kijken wat er aan de hand was. Op Twitter werd later duidelijk dat het ging om een potentiële bommelding en daar is menig reiziger van geschrokken.

Bommelding in de trein

Uiteraard komt het regelmatig voor dat iemand zijn tas/koffer vergeet in de trein en daarom is een machinist hier niet snel van onder de indruk, maar veiligheid gaat uiteraard voor alles!

{mymaplocation id=12,28,29,30,31,32,33,34,35,36,369 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *