Treinongeluk met vrachtwagen bij Ruurlo

Afgelopen week heeft een vrachtwagen op een spoorwegovergang bij Ruurlo een treinongeluk veroorzaakt. De bestuurder van de vrachtwagen deed een poging om zijn voertuig op de overgang te keren, waarbij de aanhanger bleef steken op de spoorweg. De aanstormende trein kon niet meer stoppen en klapten vol tegen de aanhanger met patat aan. Hulpdiensten zijn nog uren bezig geweest met het verwijderen van de patat rondom het spoor.

Bij het ongeluk zijn de machinist en enkele passagiers licht gewond geraakt. De machinist heeft door de hevige klap een pijnlijke schouder overgehouden en enkele passagiers zijn door rondvliegende glasscherven geraakt, waarvoor ze in het ziekenhuis zijn behandeld.

Door het ongeval met een vrachtwagen bij Ruurlo enige tijd geen treinverkeer.

Vertraging tussen Apeldoorn en Zutphen

Door het ongeval was er enige tijd vertraging tussen Apeldoorn en Zutphen. Ook tussen Winterswijk en Vorden was er tijdelijk geen treinverkeer mogelijk. Reizigers moesten op deze trajecten rekening houden met ruim een uur vertraging. De inzittende van de defecte trein werden opgevangen in een nabij gelegen boerderij waar ze met busvervoer werden opgehaald. De reizigers konden kort daarop hun reis weer vervolgen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *