Trein ontspoort op Zwitserse brerg

Afgelopen week is een Zwitserse bergtrein ontspoord op een berghelling. Hierbij is één wagon van de helling naar beneden geschoven, maar is gelukkig niemand omgekomen. Wel zijn er 5 mensen zwaargewond geraakt en kwamen 6 mensen er met lichte verwondingen van af. Doordat de plek van het ongeval alleen te voet bereikbaar was, kwam hulpverlening lastig om gang. Wel reageerde alle hulpdiensten direct en snelden tientallen ambulances en 4 reddingshelikopters naar de locatie.

Eerder had een woordvoerder gemeld dat het ongeval waarschijnlijk was veroorzaakt door een lichte aardverschuiving, maar later bleek dat de trein een noodstop heeft gemaakt door een grote hoop modder die op het spoor was gevallen. Op het moment van het ongeluk waren ruim 200 passagiers aan boord en daarom is de spoorbeheerder blij met de afloop.

Treinongeluk

‘Het had veel erger gekund’

Treinverkeer nog enige tijd ontregeld

Door het ongeval is het traject enkele dagen dicht, doordat de spoorbeheerder aan het spoor moet werken en de trein moet worden weggereden. Daarnaast moet het treinstel dat naast het spoor is geschoven weer worden opgetakeld en worden getransporteerd. Het traject van Tiefencastel en Solis is de hele week nog afgesloten.

Een zelfde soort ongeval gebeurde ruim 4 jaar geleden op de Rhätische Bahn waar 1 persoon om het leven is gekomen en 42 inzittend gewond zijn geraakt. Door de lastige trajecten in de bergen is het voor de spoorbeheerder erg lastig om continuïteit te behouden.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *