Man opgepakt na mishandeling in trein

Afgelopen week heeft de politie in Haarlem een verdachte van een mishandeling in de trein opgepakt. Hij zou zich hebben misdragen en was niet in het bezit van een geldig vervoersbewijs. Daarbij was de man een bekende van de politie en had hij geen vaste woon- of verblijfplaats. Een woordvoerder van de politie kan verder niet vertellen waarvoor de man precies is aangehouden, omdat ze midden in het onderzoek zitten. Wel heeft Politie Haarlem op Twitter melding gemaakt van de arrestatie.

Politie Twitter

Verdachte van mishandeling in trein opgepakt door Politie Haarlem.

Geweld in treinen nog altijd niet voorbij

Het geweld richting het personeel van de NS is nog altijd niet voorbij. De NS hoopt dat dit minder wordt bij het sluiten van de OV-poortjes, omdat reizigers zonder vervoersbewijs er dan niet inkomen. Het aantal delicten zal hoogstwaarschijnlijk afnemen, maar voorlopig nog niet voorbij zijn. Komend jaar zullen er 21 OV-poortjes sluiten, maar pas in 2015 zal het aantal gesloten OV-poortjes uitgebreid worden. Op sommige stations in Nederland zullen er zelfs nooit poortjes komen, waardoor zwartrijders nog altijd de mogelijkheid hebben om zonder kaartje met de trein te reizen.

Aangezien het geweld vaak wordt gepleegd door zwartrijders, zal het ook in de toekomst nog niet gedaan zijn met het geweld in de trein.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *