Treinbotsing met vrachtwagen bij Geleen

Afgelopen week is een trein tegen een vrachtwagen aangebotst op de spoorwegovergang bij Geleen. Het heeft voor veel chaos, overlast en schade gezorgd, waardoor de hele dag geen treinverkeer mogelijk was. Het ongeluk gebeurde in de ochtend en laat in de avond kon er pas weer worden gereden op het traject. Hulpdiensten werden direct gealarmeerd en kwamen direct op de melding af. Volgens een woordvoerder van de politie zijn er geen gewonden gevallen, maar is er wel voor een groot bedrag aan schade aangericht.

De vrachtwagen kwam bij de aanrijding op zijn kant te liggen, waardoor werkzaamheden nog de hele dag hebben geduurd. De chauffeur zou de spoorwegovergang niet goed hebben ingeschat, waardoor het ongeluk kon plaatsvinden. Door de aanrijding kwam het achterstel van de vrachtwagen die kleine stenen vervoerde overdwars op het spoor te liggen.

Treinbotsing op spoorwegovergang bij Geleen.

Reizigers hadden last van vertraging

Op het moment van het ongeluk waren er 90 reizigers aan boord van de trein. Zij werden opgevangen door de hulpdiensten en konden later hun weg vervolgen met vervangend busvervoer. Op last van de hulpdiensten was er de hele dag geen treinverkeer mogelijk tussen Sittard en Heerlen. Reizigers werden aangeraden om een andere route te kiezen of om gebruik te maken van vervangend busvervoer.