Studenten actie groot succes

Het studentenprotest heeft niet tot extra drukte in treinen gezorgd, maar wel voor veel publiciteit gezorgd. De actie was opgezet om een statement te maken naar het bestuur van de NS die graag zou willen zien dat de lestijden van studenten worden aangepast om overvolle treinen tegen te gaan. Studenten lijken dan ook de dupe te worden van de NS problemen, maar zover is het nog lang niet. Een woordvoerder van de NS liet eerder al weten dat zij niet van plan zijn om studenten uit het OV te weren, maar zouden graag zien dat zij zich ook inzetten voor het maatschappelijk probleem.

Trein actie

Universiteit van Utrecht doet niet mee

Studenten in Utrecht zijn blij, aangezien het bestuur van de Universiteit van Utrecht al heeft aangekondigd niet de oplossing te willen zijn voor problemen van de NS. Met deze maatregel zouden docenten, studenten en overig personeel de dupe worden van problemen die zijn ontstaan bij de NS. Zij zijn dan ook van mening dat er naar andere oplossingen moet worden gezocht, aangezien dit best mogelijk moet zijn.

ROVER staat niet achter de actie

Reizigersorganisatie ROVER steunt de actie van studenten niet, omdat zij van mening zijn dat er best iets gedaan kan worden vanuit de studenten. Bedrijven zetten zich immers ook in om werkuren flexibeler te maken.

Al zal dit niet voor de NS worden gedaan, maar meer voor het bedrijf zelf.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *