OV-bedrijven verdienen miljoenen aan niet uitchecken

Het was al langer bekend dat OV-bedrijven ontzettend veel geld overhouden aan het niet-uitchecken, maar er lijkt geen verandering in te komen. OV-bedrijven strijken nog steeds miljoenen op aan dit proces. Dit heeft een onderzoeksbureau bepaalt a.h.v. een onderzoek. Het exacte bedrag wil het onderzoeksbureau nog niet vrij geven, maar het zal waarschijnlijk gaan om een bedrag van 22 miljoen euro per jaar. Bedrijven als de NS, Arriva en Connexxion zouden hiervan het merendeel opstrijken.

OV-bedrijven geven geld terug aan reizigers

De juiste oplossing is nog niet gevonden

Een woordvoerder van de NS benadrukt dat het geld sowieso wordt teruggegeven aan de reizigers en doet aan de loketten voor teruggaven niet moeilijk. Toch gebeurd het nog te vaak dat reizigers het teveel betaalde bedrag niet claimen, waardoor de bedrijven met een overschot zitten. Hoe de NS, Arriva en Connexxion dit in de toekomst willen gaan doen is nog niet duidelijk, want de juiste oplossing is nog niet gevonden.

In principe zouden de poortjes automatisch moeten uitchecken, wanneer je er doorheen loopt. In Londen wordt hier al veelvuldig gebruik van gemaakt, maar deze technologie heeft Nederland nog niet bereikt.