Mishandeling op station Arnhem na missen van trein

Afgelopen week heeft een 47-jarige Amsterdammer het personeel van de NS mishandeld op het station van Arnhem. De man zou zijn trein hebben gemist en deed zijn beklag bij de medewerkers. Op het moment dat hij foto’s wou maken ontstond er een hevige discussie, waarop de man het personeel heeft mishandeld. Hierop werd de politie gealarmeerd, waarna de man kon worden aangehouden. Hij werd meegenomen naar het bureau voor verder verhoor en kon later weer worden vrijgelaten op afwachting van de beslissing van de rechtbank.

Het spoor is nog altijd niet veilig voor medewerkers van de NS.

Geweld in de trein komt nog te vaak voor

Het gebeurd nog te vaak dat medewerkster van de NS of andere vervoerders worden geconfronteerd met zinloos geweld. Vaak komt dit doordat reizigers gefrustreerd zijn door vertraging, onder invloed zijn van drugs/alcohol of het niet kunnen tonen van een geldig vervoersbewijs. Eigenlijk zijn de passagiers in alle gevallen zelf schuldig, maar reageren dit vaak af op het personeel van de NS. Op sommige trajecten worden er extra beveiligers ingezet, maar het is vanwege de bezuinigingen niet mogelijk om dit structureel te blijven doen.

De NS hoopt met het sluiten van de OV-poortjes meer veiligheid te krijgen rondom het Nederlands spoor en vertrouwd daarmee op cijfers uit het buitenland. Het aantal zwartrijders zou drastisch naar beneden gaan en daarmee ook het aantal geweldplegers.