Herfstdrukte vraagt om maatregelen

Voor de herfstdrukte zet de NS langere treinen in rond de Randstad en verschillende andere drukke trajecten. Om de verwachte drukte te compenseren heeft de NS 30% van de treinen in Nederland langer gemaakt. Hierdoor zijn er ruim 6000 zitplaatsen bijgekomen, waardoor reizigers minder zouden moeten merken van de toegenomen drukte in de herfstperiode. Door de aanpassingen is tevens 17% van de trein korter geworden, maar dit gebeurd op de minder drukke trajecten in Nederland. Naast het korter maken van treinen zijn ook oude treinstellen en reserve treinstellen van hun parkeerplek afgehaald. Volgens een woordvoerder van de NS wordt al het materieel gebruikt en draait de NS momenteel op maximale capaciteit.

Treinverkeer in Nederland draait op volle toeren!

Ook in 2013 werden treinen verlengd

Vorig jaar werden treinen op verschillende trajecten verlengd, maar was dit amper merkbaar door storingen op de trajecten. Reizigers hadden daardoor nog net zoveel last als voorheen. De NS hoopt dat er dit jaar minder storingen zullen plaatsvinden, zodat reizigers daadwerkelijk het gevoel krijgen dat de NS meedenkt en er iets aan doet.

Een woordvoerder van de NS laat weten dat er voldoende maatregelen zijn getroffen en dat met ingang van deze week al het materieel wordt ingezet om reizigers op een verantwoorde manier van A naar B te krijgen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *