Natuurbeheerders stappen in de trein

Afgelopen week zijn natuurbeheerders in de trein van Groningen naar Den Haag gestapt om met de reizigers in gesprek te gaan. Zo kunnen reizigers instappen in een groene coupé met daarin boswachters die u alles kunnen vertellen over de natuur in Nederland en de toekomstplannen van Nederland. Daarbij dienen de boswachters als luisterend oor, waarna ideeën kunnen worden meegenomen naar de vergaderingen voor toekomstplannen voor natuurmonumenten. De eerste boswachters vertrokken in de ochtend naar Groningen en in de middag was het opnieuw mogelijk, omdat een groep andere boswachters op station Groningen in de trein was gestapt.

Natuur is belangrijk voor Nederland.

Vereniging natuurmonumenten worstelt met toekomstplannen

De vereniging van natuurmonumenten worstelt met de toekomstplannen en wilt van de Nederlandse inwoners weten hoe het de resterende 15% natuurgebied moet gaan indelen. Zo moet er worden bekeken of Nederlanders liever in alle rust wandelen/fietsen of dat er ruimte moet worden gemaakt voor sport/recreatieve gebieden.

Hoogstwaarschijnlijk zal er een goede balans worden gevonden voor deze soorten natuurgebieden, maar het is natuurlijk goed dat er in gesprek wordt gegaan met de inwoners/reizigers van Nederland. Wilt u werkelijk mee discussiëren? Dan kunt u natuurlijk ook lid worden van de vereniging, want momenteel telt de Nederlandse vereniging Natuurmonumenten al 735.000 leden.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *