Meer treinen Utrecht-Harderwijk

De provincies Utrecht en Gelderland gaan onderzoeken of het mogelijk is om meer treinen te laten rijden op het traject van Utrecht naar Harderwijk. Er zouden momenteel teveel reizigers van het traject gebruik maken, waardoor treinen overvol raken. Eerder werd al geopperd om meer treinen te laten rijden op het traject, maar dit idee werd 5 jaar geelden afgeketst op de haalbaarheid. Toch willen de verschillende belangengroepen opnieuw laten uitzoeken of er misschien toch een oplossing is voor het probleem.

Er moet worden gezocht naar een oplossing voor de huidige problemen.

Huidige spoor biedt te weinig capaciteit

Op het huidige moment is het niet mogelijk om van 2 treinen naar 4 treinen per uur te gaan, maar met een zijspoor zou wellicht een oplossing bieden. Het probleem is dat er geen extra treinen worden ingezet op het traject, omdat er geen keerspoor is bij station Harderwijk. De provincies laten uitzoeken of dit mogelijk is en of de kosten opwegen tegen de baten.

Zeker met het oog op de toekomst zal er een oplossing moeten worden gevonden. Daarom zullen eerst alle mogelijk oplossingen in kaart moeten worden gebracht, zodat er voor de juiste kan worden gekozen. Als het aantal inwoners en reizigers de komende jaren stijgt zullen de treinen uiteindelijk niet meer voldoende capaciteit bieden en dit zal een nadelig effect hebben op de bedrijvigheid en omgeving van Gelderland en Utrecht.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *