Meer meldingen van bedelaars in trein

Reizigers in de Randstad hebben steeds vaker last van bedelaars in de trein. Volgens een woordvoerder van de politie zou het voornamelijk gaan om Roemenen en andere Oost-Europeanen. Zij zouden briefjes uitdelen in de trein met meelijwekkend teksten en hiermee om geld vragen. Zij zouden echter helemaal niet in zwaar weer verkeren, mensen oplichten en zelfs intimideren. Sommige reizigers zouden zijn geïntimideerd, omdat zij geen geld hadden gegeven aan de groep bedelaars.

Spoorveiligheid

4 Roemenen aangehouden

Afgelopen week zijn 4 Roemeense bedelaars aangehouden in de trein. Zij zouden in totaal ruim € 850,- aan cash hebben opgehaald. Naar schatting kunnen 4 Roemenen ongeveer 10x een full time salaris ophalen met het bedelen in de trein. Het is dan ook niet voor niets dat er steeds meer bedelaars bijkomen, want het is een gat in de markt. Een aantal jaar geleden zouden groepen het al hebben geprobeerd met instrumenten en nu hebben zij de briefjes als middel om te bedelen.

De NS en RET ontvangen dagelijks meldingen van deze groepen die voornamelijk in de randstad actief zouden zijn. Daarom wordt er harder opgetreden en worden er extra agenten op zuidelijke trajecten vanuit de randstad gezet, omdat zij hier het meeste slachtoffers maken.

Advies: U zult waarschijnlijk direct medelijden hebben, maar het gaat om professionele bendes die enkel uit zijn op uw geld. Sla de liefdadigheid daarom af.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *