Conducteurs bij Haarlem mishandeld door zwartrijder

Afgelopen week heeft een 24-jarige zwartrijder 2 conducteurs mishandeld bij station Haarlem. De jongeman werd gecontroleerd en was niet in het bezit van een geldig vervoersbewijs. Hierop probeerde hij te vluchten, maar werd tegengehouden door één van de conducteurs. Vervolgens sloeg hij deze in de maag, waarop een worsteling ontstond en beide conducteurs klappen ontvingen. Even later kon de jongen worden aangehouden en werd hij overgedragen aan de politie op station Haarlem.

Het is natuurlijk ontoelaatbaar dat dergelijke incidenten bijna dagelijks gebeuren en daarom zijn medewerkers van de NS het beu. Protesten en stakingen leveren vaak niets op en daarom wordt er naar unieke acties gezocht door het personeel. In de afgelopen tijd heeft ook de politiek zich ermee bemoeit door verschillende acties van het personeel, maar er lijkt nog niets te zijn veranderd.

Met het sluiten van de OV poortjes probeert de NS zwartrijders te weren en daarmee de agressie in treinen te verminderen, maar voorlopig lijkt het nog niet goed te gaan.

{mymaplocation id=238 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *