Garantie voor vervangend vervoer

Onlangs heeft de NS met Minister Mansveld nieuwe afspraken gemaakt die tot 2025 van kracht zullen zijn. Hierin staat o.a. vermeld dat reizigers bij uitval van de laatste trein moeten kunnen rekenen op thuisgarantie. Met deze regel is de NS verplicht om te zorgen dat een reiziger thuiskomt bij het uitvallen van de laatste trein. Bij uitval van overige treinen moet de NS zorgen dat er binnen 1 uur vervangend busvervoer is voor de reizigers, zodat ze hun weg kunnen vervolgen. Op het huidige moment heeft de NS hier 2 uur de tijd voor en gaat dit in de meeste gevallen goed.

Treinkaartje voor de laatste trein is thuiskom garantie.

Regels zijn volgens de NS overbodig

Een woordvoerder van de NS liet weten dat de regels in principe al worden nageleefd zonder dat deze op papier stonden. Bij de meeste treinstoringen is er al binnen een uur vervangend busvervoer ter plaatse en reizigers die zijn gestrand bij uitval van de laatste trein worden momenteel al op weg geholpen met vervangend vervoer.

Reizigersorganisatie Rover liet weten positief te zijn over de afspraken en is blij dat de afspraken nu zwart op wit staan. Zo kunnen reizigers met alle vertrouwen de laatste trein pakken en hebben ze iets om op terug te vallen. Het is goed dat dergelijke afspraken worden vastgelegd ook al worden ze in veel gevallen al nageleefd.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *