Brommerrijder overlijd na aanrijding

Afgelopen week is een 17-jarige brommerrijder overleden na een aanrijding met een trein. Het gebeurde rond half 9 op de spoorwegovergang bij Oosthuizen, terwijl de slagbomen al enige tijd naar beneden waren. Volgens de eerste meldingen zou het slachtoffer in het water terecht zijn gekomen, maar daar kon de politie nog niets over zeggen.

Volgens ooggetuige waren de slagbomen allang naar beneden toen de brommerrijder het spoor overstak. Vermoedelijk wou hij nog net even snel voor de trein langs rijden, maar slaagde hier uiteindelijk niet in. Over de toedracht van het ongeluk kan de politie nog niets zeggen, maar het gaat vermoedelijk om een ongeluk.

Politie is nog altijd opzoek naar meer getuige om het verhaal te bevestigen.

Vertraging tot half 12 tussen Overwhere en Hoorn

Aangezien het het op een spoorwegovergang bij Oosthuizen gebeurden was er op het eind van de avond geen treinverkeer mogelijk tussen Overwhere en Hoorn. Hierdoor hebben reizigers 3 uur lang last gehad van 15 tot 30 minuten vertraging. De NS heeft voor vervangend busvervoer gezorgd tussen Overwhere en Hoorn, waarna reizigers hun weg weer konden vervolgen.

Rond half 12 zouden alle problemen weer zijn verholpen en kwam het treinverkeer weer op gang.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *