Glasplaat tegen trein bij Den Dolder

Afgelopen week hebben vandalen een glasplaat tegen een trein gegooid bij station Den Dolder. Eerder werd gedacht dat het om een aanrijding met een persoon ging, waarop de machinist van de trein direct hulpdiensten inschakelden. Dit bleek later niet nodig, maar de trein was wel ernstig beschadigd. Er was dan ook enige tijd geen treinverkeer mogelijk op het traject van Amersfoort naar Utrecht. Vandalen zouden de glasplaat hebben losgemaakt van een wachthokje en deze later tegen de passerende trein gegooid. Volgens een woordvoerder van de politie gaat het waarschijnlijk om hang jongeren, maar dit zal nog verder worden onderzocht.

Treinverkeer bij station Den Dolder ligt enige tijd stil.

Vertraging voor reizigers in de richting van Utrecht

Reizigers in de richting van Utrecht hebben door het incident enige tijd last gehad van vertraging. De trein was dusdanig beschadigd dat hij niet verder kon rijden, waardoor passagiers moesten uitstappen en gebruik moesten maken van vervangend busvervoer. Daarbij werden reizigers op het station van Amersfoort enige tijd aangeraden om een andere route te kiezen, zodat de vertraging beperkt bleef.

Een woordvoerder van de politie laat weten dat ze de zaak gaan onderzoeken en de schade op de daders willen verhalen. “Het is natuurlijk niet normaal dat dit soort dingen gebeuren en hier moet wat aan worden gedaan.”