404 treinstations binnen Nederland in 26 dagen

Afgelopen jaar hebben 2 fanatieke treinfans 409 seflies gemaakt op 404 treinstations. 5 stations waren in de tussentijd van naam veranderd, waardoor zij deze hebben overgedaan. De jongens hebben een compilatie op YouTube geplaatst van de reis en landelijke media aandacht gekregen.

In totaal zijn zij ongeveer een jaar bezig geweest met het project.

Megatreinreis werd bedacht door Yari de Graaf

Het idee voor de megatreinreis werd bedacht door Yari de Graaf, nadat hij een selfie had gezien van een vriend (Daniël de Ruig). Samen besloten zij om een selfie te maken op elk treinstation in Nederland en zijn hier vrij snel mee begonnen. Korte tijd later konden zij uiteraard niet meer stoppen en moesten zij hun meesterwerk afmaken.

Reizigers begrepen het niet altijd

In sommige gevallen vonden reizigers dat zij de trein ophielden. Zij moesten namelijk uitstappen, snel een foto maken en vervolgens weer instappen. Hierdoor kwam het soms voor dat de trein enkele seconden moest wachten vanwege hun speciale missie.

Enkele opmerkingen van Yari en Daniël

Bijzonder station van Nederland:
“Rotterdam stadion en Heerenveen IJsstadion. Die zijn alleen open bij wedstrijden. Op Rotterdam sta je dan tussen de hooligans.”

Lelijkste station van Nederland:
“Dat van Koudum-Molkwerum in Friesland. Dat ligt helemaal in the middle of nowhere.”

Mooiste stations van Nederland
“De historische stations van Amsterdam en Haarlem.”

Meest verlaten station van Nederland:
“Leeuwarden Achter de Hoven. Dat is een station dat maar drie keer per dag wordt bediend, speciaal voor de medewerkers van nabijgelegen Campina-fabrieken.”

Het traject waar hij het meest van heeft genoten:
“De treinreis naar Almere langs de Oostvaardersplassen.”

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *