Stiltecoupe houdt reizigers flink bezig

De NS is deze week met een proef van een nieuw symbool voor de stiltecoupé begonnen. Hiermee probeert de NS duidelijk te maken aan reizigers dat men werkelijk stil moet zijn in de trein. Het komt nog regelmatig voor dat mensen telefoneren in de stiltecoupés, terwijl medepassagiers hier veel overlast aan ondervinden. Daarbij zou het met deze stickers in de coupé makkelijker moeten zijn om andere reizigers aan te spreken op hun geluidsoverlast in het treinstel, omdat men eenvoudig kan verwijzen naar de extra stickers.

Overvolle treinen

Honderden reizigers klagen over de stickers, omdat zij in overvolle treinen worden gepropt en dan ook nog eens stil moeten zijn. In de spits kan er vaak niet eens gekozen worden of men in een stiltecoupé of een ander treinstel instapt. Daarom is de stiltecoupé voor veel forensen een aanfluiting (hoe rustgevend dit ook zou kunnen/moeten zijn).

Ouders zijn ontevreden

Een aantal ouders heeft geklaagd, omdat het voor hun onmogelijk zou zijn om kinderen de hele reis stil te houden. Medewerkers van de NS hebben de reizigers uiteraard verwezen naar de  normale treinstellen, maar een aantal ouders is het nog steeds niet eens met het onderscheidt.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *