Treinkaartje met korting voor trein naar Parijs

Reis per trein naar Parijs met korting. Bestel goedkope treinkaartjes 2 tot 4 maanden voor vertrek bij diverse aanbieders, als NS International, TheTrainLine, Deutsche Bahn of B-Europe. Een treinkaartje kost 35 euro (2e klas) en 59 euro (1e klas), waarbij je per Thalys met een topsnelheid van 300 kilometer per uur in 3 uur en 18 minuten naar het centrum van Parijs reist.

Bekijk ook: treinkaartje voor trein naar Parijs

Parijs, ook wel bekend als de Stad van Liefde en Licht, is de hoofdstad van Frankrijk en een van de meest bezochte steden ter wereld. Het is een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar historie, cultuur, kunst, mode, voedsel en romantiek. Parijs is een stad met een rijke en boeiende geschiedenis, die teruggaat tot de 3e eeuw v.Chr. en is sindsdien een belangrijke wereldstad geweest.

Bezienswaardigheden in Parijs

De stad is beroemd om haar monumenten en bezienswaardigheden, waaronder de Eiffeltoren, de Notre-Dame, de Sacré-Cœur, de Arc de Triomphe, het Louvre Museum en vele andere. De Eiffeltoren, gebouwd tussen 1887 en 1889, is het meest iconische symbool van Parijs en is een must-see voor bezoekers. Het Louvre Museum, het grootste museum ter wereld, bevat meer dan 35.000 kunstwerken en antiek, waaronder de beroemde “Mona Lisa” van Leonardo da Vinci.

Naast deze monumenten en musea is Parijs ook beroemd om haar mode. De stad is de thuisbasis van veel van de grootste modehuizen ter wereld, zoals Chanel, Dior en Yves Saint Laurent, en is bekend om haar haute couture en prêt-à-porter mode. Parijs is ook een culinair hoogtepunt, met veel restaurants die wereldberoemde gerechten serveren, zoals croissants, escargots, bouillabaisse en crème brûlée.

Citytrip bestemming

De stad is ook een populaire bestemming voor liefhebbers van romantiek en is bekend om haar prachtige parken, tuinen en promenades, zoals de Tuilerieën, de Luxembourg Tuinen en de Champs-Élysées. De Seine-rivier, die door de stad stroomt, biedt prachtige uitzichten en is een perfecte plek voor een romantische wandeling.

Parijs is ook een belangrijke culturele centrum, met vele theaters, operahuizen, concertzalen en festivals, zoals het Opéra Garnier, het Théâtre de la Ville en het Festival d’Automne. De stad is ook bekend om haar literatuur, waaronder de werken van beroemde schrijvers zoals Victor Hugo, Albert Camus en Simone de Beauvoir.

In samenvattend, Parijs is een fascinerende en veelzijdige stad die elke bezoeker een unieke ervaring biedt. Als Nederlander stap je op, op station Amsterdam of Rotterdam Centraal, waarna je een rechtstreekse verbinding geniet.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *