Citytrip Berlijn per trein: wat te doen?

Plan jouw volgende citytrip naar Berlijn en reis per trein naar deze fantastische bestemming in Duitsland. Elke dag vertrekken er 6 rechtstreekse treinen van IC Berlijn naar de Duitse hoofdstad. Dit vanaf diverse stations in Nederland. Voer voor het boeken van een treinkaartje het dichtstbijzijnde treinstation in, zodat de meest logische route voor jouw situatie wordt berekend en je niet teveel betaald. Het binnenlandse deel is vaak voordeliger via bijvoorbeeld NS International.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Berlijn

Citytrip Berlijn per trein

Berlijn is een populaire bestemming voor reizigers uit Nederland. Voor een Citytrip is de trein naar Berlijn misschien wel de beste, snelste en comfortabelste manier van reizen. Daarbij hoeft een treinkaartje helemaal niet duur te zijn. Goedkope treinkaartjes naar Berlijn boek je al vanaf 39 euro (2e klas) en 59 euro (1e klas). De kaartjes zijn vaak 2 tot 4 maanden voor vertrek het voordeligst verkrijgbaar.

De treinreis vanuit Nederland naar Berlijn duurt ongeveer 6-7 uur en er zijn verschillende opties beschikbaar, afhankelijk van uw budget en persoonlijke voorkeur. Voor de reis is een rechtstreekse verbinding beschikbaar per IC Berlijn. Intercity Berlijn: De Intercity Berlijn is de snelste en meest comfortabele manier om vanuit Nederland naar Berlijn te reizen. Deze trein vertrekt vanaf station Amsterdam Centraal en stopt onderweg in verschillende steden, waaronder Utrecht, Arnhem en Duisburg. De trein heeft comfortabele zitplaatsen, airconditioning en gratis wifi aan boord.

Wat te doen in Berlijn?

Berlijn is een prachtige stad vol historie, cultuur en avontuur. Hieronder vindt u een lijst met dingen die u zeker moet doen tijdens uw bezoek aan Berlijn.

  1. Bezoek het Brandenburger Tor – Dit beroemde monument is het symbool van Berlijn en een must-see tijdens uw bezoek aan de stad. Het staat aan het einde van de beroemde Unter den Linden en is het enige overgebleven stadspoort uit de 18e eeuw.
  2. Wandel door de East Side Gallery – Dit is een 1,3 kilometer lange muur langs de Spree-oever, die is beschilderd met talloze kunstwerken. Het is een prachtig voorbeeld van street art en een van de meest fotogenieke plaatsen in Berlijn.
  3. Bezoek het Reichstaggebouw – Dit historische gebouw is de plek waar de Duitse parlementsleden samenkomen. Het is ook bekend om zijn indrukwekkende glazen koepel, die een prachtig uitzicht biedt over de stad.
  4. Ga naar Museuminsel – Museuminsel is een eiland in de Spree waar een aantal van ’s werelds meest belangrijke musea te vinden zijn. Bezoek de Alte Nationalgalerie voor werken van Duitse kunstenaars, of ga naar het Pergamonmuseum voor indrukwekkende antieke kunst en monumenten.
  5. Ga naar Checkpoint Charlie – Checkpoint Charlie was een van de belangrijkste controlepunten tussen Oost- en West-Berlijn tijdens de Koude Oorlog. Het is nu een populaire toeristische attractie en een belangrijk stuk geschiedenis van de stad.
  6. Bezoek de Berliner Dom – Deze prachtige kathedraal is een van de grootste en meest indrukwekkende kerken van Berlijn. Het biedt een adembenemend uitzicht over de stad en is een must-see voor liefhebbers van architectuur en religie.
  7. Ga winkelen op de Kurfürstendamm – Deze beroemde winkelstraat is een van de belangrijkste winkelcentra van Berlijn en biedt alles, van high-end winkels tot leuke markten. Hier kunt u genieten van een dagje shoppen en een kopje koffie pakken in een van de vele cafés.
  8. Bezoek de Berlin Wall Memorial – Dit monument herdenkt de Berlijnse Muur en biedt een uniek inzicht in deze belangrijke periode van de geschiedenis