Goedkope treinkaartjes: trein acties in 2020

Wil je een dagje of weekendje weg? Dan is de trein altijd nog een optie. Toch blijven trein acties vanwege de huidige omstandigheden en maatregelen nog uit. Je zult daarom gebruik moeten maken van de resterende mogelijkheden voor goedkope treinkaartjes. Denk hierbij aan internationale treinkaartjes, samenreiskorting, groepskorting en de Jongeren dagkaart.

Goedkope treinkaartjes naar het buitenland

Afgelopen jaar hebben ticket aanbieders van internationale treinreizen de systemen beter gekoppeld dan ooit. Hierdoor zijn prijzen nog nooit zo laag geweest! Kijk voor goedkope treinkaartjes naar het buitenland bij diverse partijen, zoals NS International, TheTrainLine en Deutsche Bahn. Reis bijvoorbeeld al vanaf 18 euro naar Duitsland en 9 euro naar België. Ook het Verenigd Koninkrijk is voordeliger geworden door een directe Eurostar vanaf Amsterdam en Rotterdam naar Londen St. Pancras.

Klik hier en ontdek de beschikbaarheid van internationale treinkaartjes.

Groepskorting in de trein

De voormalig groepsretour gaat tegenwoordig verder als het NS Groepsticket. Het reisproduct waarmee je in de daluren met groepskorting per trein kan reizen. Het gaat om groepen van 4 tot 7 personen, waarbij een enkele reis ongeacht het traject slechts 5,21 euro kost.

Goedkoop samen reizen

Reis je samen met een NS abonnementhouder? Dan profiteer je van 40% samenreiskorting. Deze kan je opladen bij een kaartautomaat met het NS logo. Voorwaarden is dat je samen reist. Abonnementhouders mogen namelijk maximaal 3 personen meenemen met NS samenreiskorting.

Goedkope treinkaartjes voor jongeren

Aanvankelijk was het voor jongeren enkel mogelijk om tijdens trein acties te profiteren van korting in de trein, maar uit een onderzoek van NS is gebleken dat er een behoefte is onder jongeren naar goedkopere treinkaartjes, waardoor zij met een compleet reisproduct zijn gekomen; de Jongeren dagkaart.

Met de Jongeren dagkaart reizen tieners van 12 t/m 18 jaar oud voor slechts 7,50 een hele dag met treinen van NS. Houdt er wel rekening mee dat deze enkel geldig zijn in de daluren en het weekend.