Citytrip Londen per trein: wat te doen?

Reis comfortabel per trein naar Londen vanaf Amsterdam of Rotterdam per trein. Dagelijks vertrekken er 3 Eurostar-treinen naar Londen St. Pancras. Je hoeft niet van trein te wisselen en kunt rustig zitten en genieten van het uitzicht tijdens de reis. Treintickets zijn verkrijgbaar vanaf 46 euro (2e klas) en 99 euro (1e klas). De reistijd bedraagt vanaf Rotterdam 3 uur en 29 minuten en vanaf Amsterdam 4 uur en 10 minuten.

Bekijk ook: Treinkaartjes voor trein naar Londen

Er zijn 2 opstappunten in Nederland voor directe treinverbindingen. Selecteer het dichtstbijzijnde station voor jouw locatie en onze boekingshulp berekent de meest logische route en prijs. Als specialist in treinreizen helpen wij graag bij het vinden van voordelige tickets naar Londen. Gebruik onze boekingshulp en vind tickets in enkele minuten.

Citytrip naar Londen per trein

Londen is een prachtige stad die zich uitstekend leent voor een citytrip. Met historische bezienswaardigheden, moderne architectuur, indrukwekkende musea en een bruisend nachtleven is er voor iedereen iets te beleven.

Door de directe treinverbinding per Eurostar, is de bestemming erg populair geworden. Niet alleen voor een dagje winkelen of de leuke bezienswaardigheden. Ook wandel- en fietsroutes in de omgeving zijn erg gewild en het lijkt alsof Nederlanders steeds meer opzoek zijn naar actieve vakanties. Vanzelfsprekend voorziet Londen in deze behoefte. Niet alleen in de omringende regio’s, maar ook met volledig geregelde citywalks, cityruns en fiets verhuur.

Wat te doen in Londen?

Londen is een van de meest bezochte steden ter wereld en biedt talloze activiteiten en bezienswaardigheden voor bezoekers. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, kunst, cultuur of gewoon lekker wilt winkelen, er is altijd iets te doen in deze levendige en veelzijdige stad. Hier zijn tien aanbevelingen voor dingen die je kunt doen tijdens je bezoek aan Londen.

  1. Bezoek Buckingham Palace: Dit is het koninklijk paleis en het is een van de meest herkenbare bezienswaardigheden van de stad. Je kunt de wisseling van de wacht bijwonen of een tour door het paleis maken.
  2. Wandel over de Tower Bridge: Dit is een van de meest iconische bruggen van Londen en biedt een prachtig uitzicht op de stad. Je kunt ook een tour maken door de brug en leren over de geschiedenis en technologie van het bouwwerk.
  3. Bekijk de skyline vanaf de London Eye: Dit is een reuzenrad en biedt een panoramisch uitzicht over de stad. Het is een van de meest populaire bezienswaardigheden van Londen en een must-do voor elke bezoeker.
  4. Ga naar het British Museum: Dit is een van de meest bekende musea ter wereld en bevat talloze collecties uit de hele wereld, waaronder antieke Egyptische schatten, Grieekse en Romeinse kunstwerken en Aziatische antiek.
  5. Shop in Oxford Street: Dit is een van de meest populaire winkelstraten van Londen en biedt talloze winkels en boetieks. Je vindt hier alles, van high-end designermerken tot fast fashion-ketens.
  6. Bekijk een West End-show: Londen is wereldberoemd om zijn theaterscène en de West End is het centrum ervan. Je kunt kiezen uit een breed scala aan musicals, toneelstukken en opera’s.
  7. Ga naar de St. Paul’s Cathedral: Dit is een van de meest indrukwekkende kerken van Londen en biedt een prachtig uitzicht over de stad. Je kunt een tour maken en leren over de geschiedenis en architectuur van het gebouw.
  8. Proef de local street food in Camden Market: Dit is een van de meest populaire markten van Londen en biedt een breed scala aan street food uit de hele wereld. Je vindt hier alles, van tacos tot sushi.
  9. Bezoek het reusachtige Hyde Park: Dit is een van de grootste parken voor een leuke of romantische wandeling. Zeker de moeite waard om de citytrip naar Londen compleet te maken.