Bezoek de leukste kerstmarkten in Duitsland per trein!

Wanneer de eerste sneeuwvlokken dwarrelen en de dagen korter worden, verandert Duitsland in een betoverend winterwonderland. De geur van glühwein en gebakken lekkernijen vult de lucht, terwijl kerstliederen en traditionele muziek de feestelijke sfeer versterken. Het is de tijd van het jaar waarin de kerstmarkten, een geliefde traditie, de steden en dorpen vullen met warme lichtjes en gezelligheid.

10 betoverende kerstmarkten, gemakkelijk bereikbaar per trein

Komende winter een leuke kerstmarkt in Duitsland bezoeken? Dan is het nu tijd om alvast een treinkaartje naar de kerstmarkt in Duitsland te bestellen, want zitplaatsen raken snel uitverkocht en daarmee ook tickets tegen de laagste prijs. Bestel nu en reis al vanaf 20 euro naar diverse bestemmingen in Duitsland. Kijk snel voor de beschikbaarheid en zoek tickets via de handige boekingsplanner.

Trein Keulen

1. Nürnberg: Christkindlesmarkt – Een sprookje uit de middeleeuwen

De Christkindlesmarkt in Nürnberg is een van de oudste en meest bekende kerstmarkten in Duitsland, met een geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw. De markt staat bekend om zijn traditionele sfeer, met houten kraampjes vol handgemaakte producten en lokale lekkernijen. Proef de beroemde Nürnberger Lebkuchen, bewonder het prachtige vakmanschap van de kerstversieringen en geniet van de feestelijke concerten en evenementen.

Per trein: Nürnberg is gemakkelijk bereikbaar per trein vanuit Nederland. Neem de ICE International naar Frankfurt en stap daar over op een regionale trein naar Nürnberg. De totale reistijd bedraagt ongeveer 6 uur. Prijzen beginnen vanaf €59 voor een enkele reis.

2. Dresden: Striezelmarkt – Een historische kerstmarkt met een unieke charme

De Striezelmarkt in Dresden is een andere historische kerstmarkt, met een geschiedenis die teruggaat tot 1434. De markt is beroemd om zijn Striezel, een traditioneel kerstbrood, en de prachtige kerstpyramide. Bewonder ook de vele handgemaakte producten en geniet van de feestelijke concerten en evenementen.

Per trein: Dresden is bereikbaar per ICE International met overstap in Leipzig of Berlijn. De totale reistijd bedraagt ongeveer 7-8 uur. Prijzen beginnen vanaf €69 voor een enkele reis.

3. Keulen: Weihnachtsmarkt am Kölner Dom – Een kerstmarkt met een adembenemend decor

De Weihnachtsmarkt am Kölner Dom, gelegen aan de voet van de imposante Dom van Keulen, biedt een prachtig uitzicht en een feestelijke sfeer. De markt staat bekend om zijn enorme kerstboom, de vele kraampjes met handgemaakte producten en lokale lekkernijen, en de gezellige sfeer. Maak een boottocht over de Rijn voor een unieke ervaring en bewonder de verlichte stad vanaf het water.

Per trein: Keulen is gemakkelijk bereikbaar per ICE International vanuit Nederland. De reistijd bedraagt ongeveer 2,5 uur. Prijzen beginnen vanaf €19 voor een enkele reis.

4. München: Christkindlmarkt – Beierse gezelligheid in het hart van de stad

De Christkindlmarkt in München, gelegen op het Marienplatz, het hart van de stad, biedt een traditionele Beierse ervaring. Geniet van de handgemaakte producten, de lokale lekkernijen en de feestelijke muziek. Bezoek ook de kerstmarkt bij de Chinese Toren in de Englischer Garten voor een unieke sfeer.

Per trein: München is bereikbaar per ICE International vanuit Nederland. De reistijd bedraagt ongeveer 6 uur. Prijzen beginnen vanaf €39 voor een enkele reis.

5. Berlijn: Berliner Weihnachtszeit am Roten Rathaus – Een mix van traditie en moderniteit

De Berliner Weihnachtszeit am Roten Rathaus biedt een mix van traditionele en moderne elementen, met een ijsbaan en een reuzenrad. Bezoek ook de kerstmarkt bij het Charlottenburg Paleis voor een sprookjesachtige sfeer of de kerstmarkt in de Gendarmenmarkt voor een elegante ervaring. Berlijn heeft voor ieder wat wils!

Per trein: Berlijn is gemakkelijk bereikbaar per IC Berlijn of ICE International vanuit Nederland. De reistijd bedraagt ongeveer 6-7 uur. Prijzen beginnen vanaf €39 voor een enkele reis.

6. Hamburg: Hamburger Weihnachtsmarkt – Een kerstmarkt voor elke smaak

De Hamburger Weihnachtsmarkt strekt zich uit over verschillende locaties in de stad, elk met zijn eigen unieke sfeer. Bezoek de historische kerstmarkt op de Rathausmarkt voor een traditionele ervaring, de Santa Pauli kerstmarkt voor een alternatieve sfeer of de kerstmarkt in de Speicherstadt voor een romantische setting. Hamburg heeft voor ieder wat wils!

Per trein: Hamburg is bereikbaar per ICE International vanuit Nederland. De reistijd bedraagt ongeveer 4,5 uur. Prijzen beginnen vanaf €29 voor een enkele reis.

7. Frankfurt: Frankfurter Weihnachtsmarkt – Een van de grootste en oudste kerstmarkten

De Frankfurter Weihnachtsmarkt is een van de grootste en oudste kerstmarkten van Duitsland, met een prachtige kerstboom en een historische carrousel. Proef de lokale specialiteit Bethmännchen, een soort marsepein koekjes, en geniet van de feestelijke sfeer.

Per trein: Frankfurt is bereikbaar per ICE International vanuit Nederland. De reistijd bedraagt ongeveer 3,5 uur. Prijzen beginnen vanaf €25 voor een enkele reis.

8. Düsseldorf: Düsseldorfer Weihnachtsmarkt – Een kerstmarkt met verschillende thema’s

De Düsseldorfer Weihnachtsmarkt biedt een mix van traditionele en moderne elementen, met verschillende thema’s verspreid over de stad. Bezoek de kerstmarkt op de Marktplatz voor een gezellige sfeer, de kerstmarkt op de Heinrich-Heine-Platz voor handgemaakte producten of de kerstmarkt in de Altstadt voor een historische setting. Düsseldorf heeft voor ieder wat wils!

Per trein: Düsseldorf is bereikbaar per ICE International of Intercity Berlijn vanuit Nederland. De reistijd bedraagt ongeveer 2,5 uur. Prijzen beginnen vanaf €19 voor een enkele reis.

9. Leipzig: Leipziger Weihnachtsmarkt – Een traditionele kerstmarkt met een rijke historie

De Leipziger Weihnachtsmarkt is een van de oudste kerstmarkten van Duitsland en staat bekend om zijn traditionele ambachten en lekkernijen. Bewonder het middeleeuwse stadhuis en de prachtige kerken in de omgeving. Proef de lokale specialiteiten en geniet van de feestelijke sfeer.

Per trein: Leipzig is bereikbaar per ICE International met overstap in Frankfurt of Hannover. De totale reistijd bedraagt ongeveer 5-6 uur. Prijzen beginnen vanaf €49 voor een enkele reis.

10. Aken: Aachener Weihnachtsmarkt – Een charmante kerstmarkt met lokale specialiteiten

De Aachener Weihnachtsmarkt, gelegen aan de voet van de Dom, biedt een charmante sfeer en een scala aan lokale specialiteiten, zoals de Aachener Printen. Bewonder de prachtige kerstversieringen en geniet van de gezellige sfeer.

Per trein: Aken is bereikbaar per ICE International met overstap in Keulen. De totale reistijd bedraagt ongeveer 3 uur. Prijzen beginnen vanaf €29 voor een enkele reis.

Plan je reis en laat je betoveren door de magie van de Duitse kerstmarkten!

Leave a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *