Vrouw trekt man van het spoor

Woensdagochtend heeft een vrouw in Echt-Susteren een scootmobilist van het spoor getrokken. De man in de scootmobiel was tot stilstand gekomen op de spoorwegovergang. Vermoedelijk was de scootmobiel uitgevallen door de drempels op het spoor of is deze vast komen te zitten op de rails. De vrouw kwam aangereden bij de spoorwegovergang en is direct uit de auto gestapt om de man te hulp te schieten. Samen met een omstander heeft zij de man van het spoor getrokken.

Spoorveiligheid

Heldin van Echt-Susteren

Omroep Echt-Susteren geeft aan dat de vrouw nog steeds aan het bijkomen is van de gebeurtenis en noemt haar een ‘heldin’. Zelf noemt de vrouw de reactie normaal en had zij de man toch niet aan zijn lot kunnen overlaten. De vrouw gaf aan tot het laatste moment haar best te hebben gedaan om de man van het spoor te halen, maar als het niet anders kon hem toch los te laten.

De plaatselijke wijkagent in Echt-Susteren geeft aan dat de man ontzettend veel geluk heeft gehad. De InterCity met 150 passagiers aan boord kon niet meer remmen en heeft de scootmobiel totaal vernield. Het treinverkeer heeft enige tijd stilgelegen, maar kon vrij snel weer worden hervat.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *