Treinongeluk met vrachtwagen bij Sevenum

Dinsdagmorgen heeft een treinongeluk met een vrachtwagen plaatsgevonden op een spoorwegovergang tussen Blerick en Sevenum. De vrachtwagen vloog kort na het ongeluk in brand, waarbij zowel de machinist van de goederentrein als de bestuurder van de vrachtwagen ongedeerd zijn gebleven. De vrachtwagenchauffeur zou kort voor de aanrijding uit zijn cabine zijn gesprongen, omdat de oplegger vermoedelijk vast was komen te zitten op de overgang. Hoe het ongeluk werkelijk heeft kunnen gebeuren wordt onderzocht door ProRail en de Inspectie Leeftomgeving en Transport.

 NS Nieuws

Geen gevaarlijke stoffen

Het treinverkeer is stilgelegd op last van de brandweer en politie. Zowel de goederentrein als vrachtwagen zouden geen gevaarlijke stoffen vervoeren en omwonende hoeven zich dan ook niet druk te maken.

Vertraging tussen Venlo en Deurne

Medewerkers van ProRail bekijken de schade aan het spoor en zullen direct beginnen met herstelwerkzaamheden. Volgens een woordvoerder van de brandweer zullen de bergings- en herstelwerkzaamheden nog de hele dag duren, aangezien twee treinstellen deels zijn ontspoord en de schade aan het spoor aanzienlijk is.

De NS heeft bussen ingezet tussen station Venlo en Deurne om reizigers op weg te helpen. Tussen Eindhoven en Deurne rijden alleen sprinters. Reizigers tussen Eindhoven en Venlo kunnen eventueel omreizen via Roermond.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *