Vertragingen op het spoor

Afgelopen zaterdag heeft een groot aantal reizigers last gehad van vertragingen door uiteenlopende redenen. Zo was er tussen Cuijk en Boxmeer geen treinverkeer mogelijk door een sein- en wisselstoring. De problemen zouden pas rond het middaguur worden verholpen, omdat verschillende onderdelen aan het spoor moesten worden vervangen. Reizigers werden daarom aangeraden om een andere route te kiezen of gebruik te maken van vervangend vervoer.

Ook op het traject tussen Buitenpost en Zuidhorn reden geen treinen. Dit kwam door een aanrijding tussen een trein en een persoon. De reizigers op dit traject moesten gebruik maken van vervangend busvervoer en moesten rekening houden met vertragingen van een half uur.

Daarnaast was er rond hetzelfde tijdstip een stroomstoring in Leeuwarden, waardoor er tijdelijk geen treinverkeer mogelijk was. Spoorvervoerder Arriva heeft in samenwerking met de NS busvervoer ingezet om de reizigers te voorzien van vervangend vervoer. Het hele traject tussen Leeuwarden en Hurdegaryp lag tijdelijk stil en kon rond het middaguur weer worden hervat. Wat de oorzaak van de stroomstoring in Leeuwarden was is nog onduidelijk,

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *