Trein ontspoord in België

Afgelopen week is een goederentrein ontspoord in België. De trein vervoerde een groot aantal auto’s via de populaire goederenverbinding tussen België en Duitsland. Bij het ongeluk raakte 3 wagons van de goederentrein ontspoord en braken bij een brug door de vangrail heen, waardoor tientallen auto’s naar beneden vielen. Er zijn bij het ongeluk geen gewonden gevallen, maar de financiële schade is natuurlijk enorm.

De machinist van de trein verklaarde dat hij door groen licht was gereden, maar even later een stilstaande trein op zijn spoor tegenkwam. Hij ging hierop vol in de remmen, waardoor de 3 wagons met auto’s ontspoorden. Hierbij raakten ook de bovenleidingen, het spoor en de vangrail beschadigd en zijn tientallen auto’s ruim 25 meter naar beneden gevallen.

Volgens de burgemeester van het Belgische plaatsje Remersdaal is het een verschrikkelijke gebeurtenis, omdat het om een drukke goederenverbinding gaat. Toch mogen we blij zijn dat er geen gewonden zijn gevallen en zal het volgens een woordvoerder nog enige tijd gaan duren, voordat er weer treinverkeer mogelijk is op het traject tussen België en Duitsland.