Twee mannen aangereden door trein

Afgelopen week zijn twee mannen aangereden door een trein bij Rotterdam-Zuid. De trein kon niet meer op tijd remmen en heeft het tweetal volop geraakt. In de eerste instantie was niet helemaal duidelijk hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, maar een woordvoerder van de politie heeft later bekend gemaakt dat het waarschijnlijk gaat om een ongeval. Toch blijft een zelfmoordpoging nog niet uitgesloten, maar durft de politie met zekerheid te zeggen dat het niet gaat om een misdrijf.

Volgens omstanders was het tweetal aan het stunten op het spoor en leek het erop dat ze zo dicht mogelijk bij passerende treinen in de buurt wouden komen. Volgens een ooggetuige ging één van de mannen tussen het spoor liggen met zijn armen langs het lichaam, waarbij de andere man op een korte afstand stond te kijken. De politie kijkt momenteel bewakingsbeelden en verhoord ooggetuige om de toedracht te achterhalen.

Treinongeluk

Treinongeluk bij Rotterdam-Zuid

Vertraging rondom Rotterdam-Zuid

Door het voorval heeft het treinverkeer bij Rotterdam-Zuid ruim 3,5 uur stilgelegen. Tussen 18:00 uur en 21:30 uur reden er dan ook geen treinen en moesten reizigers met vervangend busvervoer hun reis vervolgen. Hulpdiensten waren snel ter plaatsen, maar voor het onderzoek was veel tijd nodig. In de trein die bij het ongeval betrokken was zaten ruim 300 mensen die werden geëvacueerd, waarna ze hun reis met busvervoer konden vervolgen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *