Defecte wissels zorgen voor problemen

Afgelopen week hebben defecte wissels gezorgd voor problemen op het spoor in de Randstad. Op woensdag avond bleken 4 wissels kapot te zijn gegaan, waardoor het treinverkeer enige vertraging opliep. Drie van de vier wissels konden donderdag weer in gebruik genomen worden, maar aan de vierde werd nog gewerkt.

Veiligheid spoor

De verwachting is dat de problemen op het spoor nog tot vrijdag aanhouden. Dit komt doordat er hard wordt gewerkt aan het spoor bij station Den Haag. Reizigers op het traject van Rotterdam naar Den Haag en Utrecht naar Den Haag moeten daarom rekening houden met vertragingen. Er werd nogal gespeculeerd over het moment waarop ProRail de werkzaamheden doorvoert, namelijk in de spits. Een woordvoerder van ProRail liet weten dat dit niet de bedoeling is en dat de werkzaamheden hopelijk voor de spits zijn afgerond. Hierdoor zouden reizigers in de spits geen last moeten ondervinden van de werkzaamheden. Toch kan het gebeuren dat het uitloopt en reizigers in de spits vertraging kunnen oplopen.

 

Toch werkzaamheden in de avondspits

Verder is het natuurlijk vervelen dat de reizigers afgelopen woensdag in de avond spits last hebben gehad van de werkzaamheden. Een woordvoerder van ProRail benadrukt dat het hier ging om defecte wissels die gerepareerd moesten worden. Veiligheid staat voorop, omdat een incident als bij Hilversum voorkomen moet worden.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *