Treinstel met passagiers losgekoppeld

Afgelopen week heeft een rijdende trein zijn treinstel verloren in de buurt van Nijkerk. Het zou gaan om de stoptrein van Zwolle naar Utrecht met ruim 500 passagiers aan boord. Volgens een woordvoerder van de NS zou het waarschijnlijk komen door “spontane loskoppeling van twee treinstellen”. Gelukkig remmen wagons uit zichzelf, wanneer deze worden losgekoppeld en heeft het incident verder geen rampzalige gevolgen gehad voor de inzittende. De NS heeft direct extra personeel ingezet om de gestrande reizigers uit het treinstel te helpen.

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) gaat onderzoek verrichten naar de oorzaak van het incident. De inzittende van de trein konden hun weg vervolgen met vervangend busvervoer en hebben een vertraging opgelopen van ruim een uur. Het gebeurd niet vaak dat een treinstel spontaan wordt losgekoppeld van het voorste deel. Gelukkig remt het veiligheidssysteem de wagon direct af, nadat deze is losgekoppeld.

Op het traject tussen Zwolle en Utrecht hebben treinen enige tijd last gehad van vertraging, maar aan het begin van de middag liep alles weer volgens schema. Op de onderstaande video vindt u beelden van het incident en de betreffende trein.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *