Treinongeluk in Duitsland mogelijk door menselijke fout

Het treinongeluk dat gisterochtend in Duitsland aan 10 mensen het leven heeft gekost is mogelijk veroorzaakt door een menselijke fout. Eerdere nieuwsberichten gaven al aan dat het traject was uitgerust met een beveiligingssysteem die treinen zou moeten afremmen, wanneer zij elkaar tegenkomen op hetzelfde spoor. Dit is echter niet gebeurd, waardoor onderzoekers hier direct achteraan gingen.

Trein nieuws

Beveiliging uitgeschakeld

Duitse media wisten gister te melden dat een verkeersleider het beveiligingssysteem mogelijk heeft uitgeschakeld om een trein die te laat was toch door te laten gaan. Hierdoor kregen beide treinen groen licht en was het mogelijk dat zij elkaar troffen op een enkelspoor.

Verkeersleider maakt dure fout en is geschorst.

Zoektocht naar derde Zwarte Doos

Reddingswerkers, hulpdiensten en medewerkers van de spoorwegen zijn gister de hele dag bezig geweest met het in veiligheid brengen van reizigers en het vrijmaken van de zwarte dozen. De eerste 2 waren vrij snel veilig gesteld, maar de derde liet nog even op zich wachten. Inmiddels zijn alle zwarte dozen terecht en zullen deze meer duidelijkheid moeten scheppen in de oorzaak van het ongeluk.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *