Toeter actie tegen agressie in de trein

Vanmorgen hebben machinisten om 09:00 uur een toeter actie gehouden tegen de agressie in het Openbaar Vervoer. De toeter actie werd door alle machinisten tegelijkertijd gehouden in de spits, zodat zoveel mogelijk reizigers ervan op de hoogte zouden zijn zonder dat zij hier last van ondervonden. Met de protest actie willen de machinisten aandacht vagen voor het structurele geweld richting het personeel van de NS en andere vervoerders. Het is de bedoeling dat de politiek budget beschikbaar stelt voor oplossingen en de agressie per direct een halt toe roept.

Minister Mansveld

Mogelijke oplossingen voor het probleem

Volgens het personeel zijn er oplossingen genoeg. Zo zou de spoorwegpolitie terug moeten komen, kunnen er zwaardere straffen worden opgelegd en moeten de OV poortjes op treinstations worden gesloten.

Opnieuw incidenten van geweld in de trein

Vorige week werd een hoofdconducteur zwaar toegetakeld door een zwartrijder, waarna de conducteur naar het ziekenhuis moest worden afgevoerd. Afgelopen weekend is er ook bij Helmond een conducteur geschopt en bespuugd. Dit zijn natuurlijk geen correcte werkomstandigheden en hier moet dan ook per direct iets aan gedaan worden.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *