Staking NS en Openbaar Vervoer op 28 mei 2019

Op 28 mei aanstaande houden medewerkers van NS en andere vervoerders een 24-uurs staking voor betere pensioenvoorwaarden. Hierdoor zal het complete treinverkeer en openbaar vervoer in Nederland ontregelt zijn. Werkend Nederland zal daarom massaal kiezen voor de auto of heeft vrij genomen, omdat het onmogelijk is om richting werk te reizen.

NS Nieuws

Minister Koolmees

De onderhandelingen over de verlaging/bevriezing van de pensioenleeftijd voor mensen met een fysiek zwaar beroep liepen vorig jaar op niets uit. Minister Koolmees is hiervoor verantwoordelijk, waardoor de vakbonden geen uitweg meer zien en een landelijke 24-uurs staking noodzakelijk wordt geacht.

In de aanloop naar de stakingen is er echter nog geen reactie vanuit het kabinet gekomen, terwijl het zeer ingrijpende gevolgen heeft voor de Nederlandse maatschappij.

Reisplanner niet actueel

Een woordvoerder van NS heeft aangegeven dat het voor NS onmogelijk is om een actuele en reisplanner te verzorgen. Het heeft daarom geen zin om dinsdag 28 mei van de reisplanner gebruik te maken.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *