Schonere treinen in 2016

In 2016 zullen treinen vaker worden schoongemaakt. Uit een onderzoek van de NS blijkt dat reizigers de hygiëne in treinen onvoldoende beoordelen en daarom is de NS verplicht om meer schoonmakers in te zetten. Voornamelijk op de lange trajecten is er veel overlast van volle prullenbakken, afval op en rond de stoelen en andere viezigheid. De NS zal daarom komende week al beginnen met extra schoonmakers die niet alleen op eindpunten, maar ook op tussenstations vaker zullen langskomen.

Probleemtrajecten

  • Den Helder–Nijmegen
  • Alkmaar–Maastricht
  • Amsterdam–Dordrecht
  • Lelystad–Vlissingen

De probleemtrajecten van de NS zullen worden aangepakt door schoonmakers. Hierdoor hebben de schoonmaakteams op de eindpunten meer tijd over voor specifiekere klusjes en zal de algehele hygiëne sterk verbeteren.

Aangezien ongeveer een derde van de treinreizigers op de bovenstaande 4 trajecten reist, zal de NS beginnen op deze trajecten. Uiteraard zal er nog worden gekeken in welke treinen en op welke trajecten er nog meer overlast van afval in de trein is. In sommige gevallen liggen er werkelijk bergen van overtollig afval onder de stoelen en op tafels. Hierdoor is het voor reizigers in sommige gevallen ondragelijk en wordt het reisplezier verpest.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *