Reiziger met nepgeweer in trein

Afgelopen week heeft een oplettende reiziger een passagier met een nepgeweer gesignaleerd, waarop hij direct de politie heeft gewaarschuwd. Het gebeurde allemaal in de trein van Den Bosch naar Utrecht Centraal, waarop de trein op het station van Utrecht tot stilstand werd gebracht. 7 medewerkers van de politie hebben de trein vervolgens doorzocht, waarbij de deuren dicht bleven. Er werd gezocht naar een jonge man met een sporttas, waarbij de loop van het geweer zou uitsteken. Volgens ooggetuige heeft de trein maar kort stilgestaan en bleven de deuren uit voorzorg dicht. Even later kwam de politie naar buiten met de verdachte en kon de trein haar reis vervolgen in de richting van Schiphol.

Reizigers moesten in de trein wachten tot de verdachte was gevonden.

Verdachte bleek naar een gekostumeerd feest te zijn geweest

De 22-jarige verdachte werd meegenomen naar het politie bureau in Utrecht, waarna hij werd ondervraagd door de plaatselijke autoriteiten. Uiteindelijk bleek dat hij naar een gekostumeerd feest was geweest, waarbij hij een nepgeweer had meegebracht. Hij was op het moment van aanhouding onderweg naar huis en kon het geweer niet in zijn geheel verbergen, omdat hij te lang was. De man mocht even later naar huis en word waarschijnlijk niet vervolgd voor zijn daden.

Reizigers hebben gelukkig weinig last ondervonden van de aanhouding, omdat de trein maar enkele minuten tot stilstand werd gedwongen.

{mymaplocation id=277,221,324 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *