NS tot 2025 vervoerder op Nederlands Hoofdrailnet en Hogesnelheidslijn

NS blijft tot 2025 de vervoerder op het Nederlandse Hoofdrailnet en Hogesnelheidslijn. Dat is de uitkomst van intensieve gesprekken tussen het ministerie van Infrastructuur en Milieu, NS en HSA. Het Hoofdrailnet en Hogesnelheidslijn worden samengevoegd in één nieuwe concessie die loopt van 2015 tot 2025. Hierdoor is de toekomst van het hogesnelheidsvervoer in Nederland verzekerd en kan de ingezette groei op het spoor worden voortgezet. De plannen moeten nog besproken worden in de Tweede Kamer.

Beide partijen hebben heldere afspraken besproken over meer verbindingen, hogere frequenties, betere toegankelijkheid en meer service. Met de samenvoeging per 2015 van het Hoofdrailnet en de Hogesnelheidslijn in een nieuwe concessie is de toekomst van het hogesnelheidsvervoer gewaarborgd en kan NS Hispeed de ingezette groei van het hogesnelheidsvervoer in Nederland voortzetten. President-directeur Bert Meerstadt van NS is blij dat er een resultaat ligt: “Na een lange tijd van intensieve gesprekken liggen er nu concrete voorstellen waar de reiziger van profiteert. Dit plan biedt drie keer meer: meer treinen, meer verbindingen en meer service. Ik ben trots dat NS als Nederlands bedrijf de reiziger in eigen land blijft vervoeren en dat de minister ons dit vertrouwen geeft.”

Verbeteringen voor de reiziger
Nu NS na 2015 treinvervoerder op het Hoofdrailnet en de Hogesnelheidslijn blijft, kan het bedrijf verder gaan met het toekomstbestendig maken van het spoorvervoer in Nederland. Onze klanten plukken daar de vruchten van. Sommige maatregelen gaan meteen in 2015 in, andere volgen later. Enkele voorbeelden:

  • Betere aansluiting op regionale en internationale treinen
  • Meer stations
  • Nieuwe treinen met wc’s
  • Waar mogelijk sneller en vaker de grens over
  • Intercity’s rijden tot ’s nachts door op grote stations in de Randstad
  • Makkelijker reizen dankzij één netwerk van Sprinters, Intercity’s en Hogesnelheidstreinen
  • Elke tien minuten een trein op hoofdtrajecten
  • Snelle hulp bij in- en uitstappen voor minder validen

Lees Meer: http://www.ns.nl/over-ns/nieuwscentrum/nieuwsberichten/2011/11/ns-tot-2025-vervoerder-op-nederlands-hoofdrailnet-en-hogesnelheidslijn.html

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *