NS stuurt Fyra treinen terug

Een woordvoerder van de NS heeft afgelopen week verklaard dat de beruchte Fyra treinen worden teruggestuurd naar de fabrikant. Beide partijen zijn een schikking overeengekomen, waarin staat dat de treinen voor een bedrag van 125 miljoen terug worden gestuurd. De fabrikant (Ansaldo Breda) gaat de treinen proberen door te verkopen. Mocht dit lukken krijgt de NS een extra vergoeding van met een maximum van 21 miljoen euro.

Fyra treinen gaan terug voor een bedrag van 125 miljoen euro

Voorkomen van hoge juridische kosten

Om hoge juridische kosten te besparen hebben beide partijen moeten inleveren. Het proces zou waarschijnlijk jaren gaan duren, waardoor de kosten ontzettend hoog zouden uitvallen. Daarom zijn beide partijen een schikking overeengekomen, waarin ze afzien van financiële claims. De 16 treinen worden teruggestuurd naar Italië, maar hoe dit zal verlopen is nog niet duidelijk. Het vervoer van de 16 treinen is een complex proces dat waarschijnlijk nog maanden gaat duren.

Tevreden

Beide partijen zijn tevreden met de gemaakte afspraken. De fabrikant is positief, omdat deze deal laat zien dat de treinen betrouwbaar zijn en opnieuw kunnen worden ingezet. Ook de NS is positief over de overeengekomen afspraken, omdat hiermee aanzienlijk op de kosten wordt bespaard en het verlies zelfs nog gereduceerd kan worden bij verkoop van de treinen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *